duminică, 18 august 2013

ATENTIE Damboviteni, s-a redeschis bazinul de inot din Targoviste !

După aproximativ patru luni de zile de la închiderea lui, bazinul de înot al Târgoviştei din microraionul III, a fost redeschis astăzi, într-un cadru oficial, la care au luat parte, alături de edilul oraşului, Gabriel Boriga, city managerul Gabriel Cioacă, şi deputaţii de Târgovişte, Florin Popescu şi Radu Popa.

Primul care a testat apa din bazin a fost chiar fiul primarului Boriga, Alexander, edilul dorin să le arate, astfel, târgoviştenilor, că zvonurile privind calitatea îndoielnică a apei sunt nefondate.
"După cum am promis, am făcut toate eforturile ca acest bazin să se redeschidă publicului larg, copiilor, tinerilor, dar nu numai, bătrânilor, celor care au nevoie de mişcare, de sănătate, care vor să-şi menţină un tonus ridicat şi să ducă o viaţă modernă şi sănătoasă. După eforturi îndelungate, după aproape patru luni de zile, bazinul de înot al municipiului, din Micro III, astăzi, este în stare de funcţionare, are larg porţile deschise şi de luni toţi târgoviştenii şi dâmboviţenii sunt aşteptaţi să vină, pentru a-şi putea relua bunele obiceiuri. Pentru că, începând cu luna iulie, nu au mai fost alocate fonduri Clubului Sportiv, centrala de aici s-a stricat. Neexistând resursa bugetară, nu s-a putut cumpăra o altă centrală, nu s-au putut plăti gazele, au intervenit probleme şi patru luni de zile acest bazin nu a funcţionat, însă, după ce s-a ajuns la un consens în consiliu local şi consilierii au înţeles că interesul târgoviştenilor este mai presus de interesele personale sau de grup ale politicienilor, iată că astăzi suntem în măsură să vă informăm că bazinul s-a redeschis....Astăzi, l-am adus pe băiatul meu Alexander, pentru a inaugura şi a testa apa şi condiţiile de aici. Dacă eu mi-am adus copilul meu să intre în această apă, este clar că nimeni nu poate avea nicio emoţie vizavi de calitatea serviciilor pe care bazinul le oferă târgoviştenilor', a declarat primarul Gabriel Boriga.
 "E bine că în ceasul al treisprezecelea, consilierii USL au găsit fonduri pentru un important mijloc de petrecere a timpului liber, de ce nu de educaţie pentru copii', a declarat deputatul de Târgovişte Radu Popa, care l-a asigurat pe primar de sprijinul lui în a aduce sportul la Târgovişte.
"Eu mă bucur că acest bazin de înot nu reprezintă doar un moft al primarului Boriga sau al municipalităţii sau al consilierilor locali, care, în urmă cu patru ani, au demarat acest proiect. Semnalele din ultima perioadă, după ce acest bazin s-a închis, au fost extrem de virulente împotriva celor care nu doreau deschiderea lui...Astăzi, cred că toată lumea a înţeles că un astfel de obiectiv este important nu numai pentru cei din zonă, ci pentru toţi târgoviştenii şi în perioada următoare, mai exact săptămâna viitoare, o să vă invităm la Baza Crizantema, pentru a vedea stadiul lucrărilor de acolo şi pentru a înţelege ce înseamnă o astfel de investiţie pentru Târgovişte", a declarat city managerul oraşului, Gabriel Cioacă.
"Mă bucur că astăzi se redeschide bazinul şi sper să fie deschis în continuare pentru copii, vârstnici, pentru cei care doresc să se menţină şi să facă mişcare şi aştept cu mare nerăbdare să se deschidă şi Baza Crizantema, aşa cum fusese construită acum 30 de ani", au fost cuvintele deputatului Florin Popescu.
În a doua parte  a acestui an, porţile bazinului de înot din Târgovişte au fost închise pentru că, aşa cum declara atunci primarul municipiului,  “Consiliul local a tăiat bugetul şi CSM nu mai are bani să plătească gazele  de o lună de zile. Eu am anunţat, dar nu a vrut nimeni să mă creadă. Acum uitaţi-vă singuri: nu sunt bani de gaze. Au fost tăiaţi banii din buget şi urmează să se închidă tot ce are CSM, că CSM are zero lei în acest moment în cont. Au luat contoarul cei de la gaze. De două săptămâni. Asta-i viaţa!” .La polul opus, puterea din CLM spunea că banii ar fi, dar că primăria nu vrea să plătească pentru a produce un prejudiciu de imagine grupului USL.
Până s-au pus de acord aleşii, sute de copii din Târgovişte care învăţau să înoate în bazin, fie au  renunţat, fie s-au reorientat către cel mai apropiat bazin acoperit, cel de la Titu. Astăzi, bazinul de la Târgovişte, construit la iniţiativa primarului Gabriel Boriga, care a strâns semnături în 2005 pe vremea când era doar consilier local, a fost redeschis şi îi aşteaptă pe târgovişteni, preţurile fiind aceleaşi, respectiv 10 lei pentru un adult, 7 lei pentru studenţi, elevi şi grupuri organizate, şi 5 lei copiii sub vârsta de 10 ani. 

Informaţii de back ground
Bazinul a fost inaugurat în 15 iulie 2010 şi reprezintă o investiţie de 500 000 de euro. Are 25 metri lungime, 6 culoare de concurs şi o plajă aferentă de 316 metri pătraţi, bazinul se încadrează în dimensiunile semiolimpice şi poate  fi utilizat pe tot parcursul anului, întrucât beneficiază de încălzire centrală pe perioada sezonului rece, atât pentru apă, cât şi pentru aer. Clădirea este una multifuncţională, fiind dotată cu aer condiţionat, vestiare, saună, duşuri, grupuri sanitare moderne. Investiţia a depăşit 500.000 de euro.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu