joi, 1 august 2013

Trafic cu surprize in FUSEA - Dambovita !

Poliţiştii rutieri au depistat pe raza localităţii Fusea un bărbat de 46 de ani, în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice


Poliţiştii rutieri l- au depistat pe numitul T.S., de 46 de ani, din comuna Mogoşani, în timp ce conducea pe drumurile publice un autoturism, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul etilotest, acesta prezenta o alcoolemie de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele acestuia, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. şi ped de art. 87 alin 1 din OUG 195/2002.

Pentru prevenirea implicării în accidente rutiere, poliţia dâmboviţeană vă informează:

o Consumul de alcool este incompatibil cu activitatea de conducere a autovehiculelor, constituind un important factor de risc pentru şoferi, pasageri şi ceilalţi participanţi la trafic şi determinând astfel creşterea şanselor de implicare în accidente rutiere.

o Persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, depistate în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge riscă pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

o De asemenea, pe timpul cercetării permisul de conducere al acestora este reţinut, fără drept de circulaţie.

o Refuzul, împotrivirea ori sustragerea conducătorului unui autovehicul sau al unui tramvai ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurarii probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei de produse sau substanţe stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.

o Sub limita de 0,80 g/l alcool pur în sânge, fapta constituie contravenţie iar sancţiunea este suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru trei luni, la care se adaugă nouă puncte de amendă, în valoare de 720 de lei.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu