marți, 20 august 2013

Gest impresionant pentru o fetita din TARGOVISTE

Un medic roman, stabilit in Germania, a redat copilaria unei fetite de 4 ani, din Targoviste.



Ioana se lupta cu o boala care ii slabeste treptat muschii si nervii, inclusiv pe cei care ii comanda respiratia.

Acum a primit insa din Germania un ventilator mobil, cu care poate trai aproape normal.

In lume sunt mii de pacienti, care cu o sonda si un ventilator mobil au terminat si facultatea si si-au intemeiat familii, dar in Romania statul nu a gasit 8.000 de euro pentru acest aparat.

Nu mai sunt fonduri, i-au spus sec, mamei copilei, functionarii Casei de Sanatate.

Fara aparatul portabil, Ioana a fost tintuita la pat. Un doctor roman din Germania i-a redat speranta ca va iesi sa se joace in parc.

"Am vazut-o la ProTv international si ne-am organizat sa donam si am reusit. A primit un aparat de ventilatie nou nout, cu accesorii complete", declara medicul Dan Constantin Voigt.

"Numai cuvinte de lauda... e un gest impresionant, a parcurs 2000 de km ca sa aduca aparatul pentru acest copil", spune medicul Andrei Tomescu.

"Dupa o perioada intermediara, cand va trebui instruita mama si sa facem toate testarile, fetita va pleca acasa", explica Ecaterina Petrescu, sef sectie ATI.

Chiar daca situatia Ioanei s-a rezolvat, gratie marinimiei unor necunoscuti, asta inseamna doar ca s-a uscat o picatura dintr-un ocean de durere.

In tara sunt sute de copii care au nevoie urgenta de dispozitive care costa mii de euro, bani pe care casele de asigurari sustin ca nu ii pot deconta.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu