marți, 24 septembrie 2013

Elevii din Carlatesti nu MAI merg la scoala de frica URSILOR !

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dâmboviţa desfăşoară activităţi de informare a cetăţenilor din nordul judeţului, referitor la prevenirea atacurilor animalelor sălbatice Având în vedere evenimentele petrecute duminică, 22 septembrie, a.c., pe raza comunei Vârfuri, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dâmboviţa a întreprins o serie de măsuri pentru a informa populaţia cu privire la riscurile existente în zonă. 
La Varfuri, unde o ursoaica a atacat trei oameni, copiii nu vor merge la scoala pana cand nu va fi capturat animalul. 

Zeci de politisti, vanatori si padurari patruleaza de doua zile si sperie animalele cu focuri de arma, dar nu au ordin sa traga in ursoaica. 

Pentru ca elevii din sat merg pe jos prin padure pana la scoala, in lipsa unui microbuz, inspectoratul le-a permis sa ramana acasa, pana trece pericolul.

5 km dus, 5 km intors, atat au de facut 16 copii din satul Carlanesti ca sa ajunga si sa vina de la scoala tocmai acolo, in vale, iar acum, lucrurile s-au complicat si mai mult de cand cu atacul ursilor.

"N-ai fost la scoala? 

- Nu. Ne-au zis mai bine sa stam acasa", ne-a declarat una dintre eleve.

Sunt sapte sate rasfirate pe aceste dealuri, iar locuitorii sunt cuprinsi de panica.

"Ne este frica, dar ce sa facem? Daca domnu' primar n-a luat microbuzul... Ne pandeste pericolul la orice pas!", se plangeau satenii.

"Trebuie rezolvata aceasta situatie. Nu exista masina pentru acesti copii, unii sint insotiti, dar sunt si copii care vin singuri. Este un mare pericol pentru acesti copii", ne-a precizat Ion Chiranoiu, viceprimarul comunei Varfuri.
Astfel, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Pucioasa şi Posturilor de Poliţie arondate se vor deplasa pe raza localităţilor situate în nordul judeţului, unde vor veni în sprijinul cetăţenilor cu atenţionări şi recomandări în cazul prevenirii atacurilor animalelor sălbatice.

Poliţia dâmboviţeană tuturor cetăţenilor ca, în cazul în care observă prezenţa unui animal sălbatic în localitate să sune imediat la numărul unic de urgenţă 112, apel gratuit, pus la dispoziţia acestora! 

Totodată, recomandăm cetăţenilor :

- în cazul în care un animal sălbatic îşi face apariţia în zona locuinţelor sau anexelor gospodăreşti, nu vă apropiaţi de acesta, încercând să-l îndepărtaţi întrucât există riscul să deveniţi victime ale unui atac;

- după lasarea serii, evitaţi deplasările în zonele împădurite;

-nu depozitaţi resturi de hrană în zona locuinţelor;

-evitaţi deplasările cu animalele la păscut în locuri îndepărtate şi izolate;

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu