joi, 12 septembrie 2013

Oamenii legii din judetul Dambovita in alerta maxima.

Poliţiştii au identificat un tânăr, de 20 de ani, suspect în cazul unui furt comis pe raza municipiului Moreni 



Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Moreni au identificat suspectul în cazul unui furt comis pe raza localităţii.

În sarcina acestuia, s-a reţinut că, în data de 09 septembrie a.c., a pătruns fără drept într-o anexă gospodărească, aparţinând numitului T.S., de 41 de ani, de unde a sustras un motor auto.

Bunul sustras a fost recuperat şi predat părţii vătămate.

Pe numele tânărului, poliţiştii au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.



Două persoane sunt cercetate pentru infracţiuni la regimul circulaţiei

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Corneşti au depistat pe DC 33, un bărbat de 43 de ani, din aceeaşi localitate, în timp ce conducea un autovehicul, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, pe raza comunei Mătăsaru, poliţiştii rutieri au depistat în trafic o tânără, în vârstă de 26 de ani, din Răcari, în timp ce conducea un autoturism, fără a deţine permis de conducere.

Pe numele celor doi, poliţiştii rutieri au întocmit acte premergătoare sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere. 



Operaţiunile comerciale din domeniul panificaţiei, verificate de poliţişti

În perioada 08-10 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Dâmboviţa şi a Formaţiunilor de profil, au desfăşurat o amplă acţiune de prevenire şi combatere a ilegalităţilor în domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie.

Poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor au beneficiat de sprijinul structurilor de poliţie rutieră şi ordine publică.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au aplicat un număr de 6 sancţiuni contravenţionale, dintre care 5 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 1 pentru nerespectarea prevederilor HG 984/2005.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate se ridică la 4200 de lei.

Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării produse cerealiere şi de panificaţie în valoare totală de 3280 de lei, repectiv 4100 de kilograme de porumb, 300 de kilograme de grâu şi peste 1300 de produse de panificaţie. 

Totodată, ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii au întocmit dosare penale, 3 administratori fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală. 



Acţiune a poliţiei dâmboviţene în cadrul proiectului „ Scutul Pădurii 2013”

În perioada mai-decembrie 2013, la nivel judeţului Dâmboviţa se derulează proiectul „ Scutul pădurii ”.

Acest proiect are ca scop combaterea faptelor ilegale asociate din tăierea arborilor, circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară, transportul şi comercializarea materialului lemnos, apărarea fondului forestier naţional, a integrităţii acestuia şi asigurarea unor condiţii de piaţă corecte prin eliminarea produselor de provenienţă ilicită şi a evaziunii fiscale, precum şi protecţia mediului înconjurător.

Poliţiştii din cadrul Formaţiunii Rutiere Moreni, au oprit în trafic pentru control un autovehicul condus de numitul P.V., de 52 de ani, din comuna Comişani.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit ca susnumitul transporta cantitatea de 16 mc material lemnos, fără a poseda documente legale de provenienţă sau transport.

Poliţiştii au procedat la sancţionarea contravenţională a bărbatului, conform Legii 171/2010, iar întreaga cantitate de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu