duminică, 22 septembrie 2013

Politia damboviteana in ALERTA MAXIMA : Tone de cereale, făină şi pâine, CONFISCATE!

Poliţiştii dâmboviţeni au depistat peste 12 tone de cereale, 500 de kilograme făină şi 9820 de produse de panificaţie, deţinute şi comercializate fără documente legale 



Poliţiştii dâmboviţeni au efectuat verificări în cadrul a 56 de societăţi comerciale şi persoane fizice pe linia prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale din domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie.

Totodată, au fost oprite în trafic pentru control peste 160 de autovehicule.

Ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor au întocmit acte premergătoare cercetării penale, 2 administratori fiind suspecţi de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

Valoarea prejudiciului în dosarele penale se ridică la 62 000 de lei. 

De asemenea, în urma abaterilor constatate, au fost aplicate 185 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 70 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 1 la O.U.G. 12/2006 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei pe filiera cerealelor şi a produselor procesate din cereale, modificată de OUG 93/2009.

Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 12 080 de kilograme de produse cerealiere, 500 de kilograme de făină şi 9820 de franzele, pentru care nu se deţineau documente legale de provenienţă.

Exemplu:

 În urma verificărilor efectuate la o societate comercială, poliţiştii au constatat faptul că între rapoartele de producţie şi stocul faptic de mărfă există o diferenţă în plus de 2120 de franzele.

Poliţiştii au procedat la sancţionarea contravenţională a reprezentanţilor societăţii comerciale, conform Legii 12/1990, cu amendă în valoare de 1000 de lei, iar cantitatea de 2120 de franzele a fost ridicată în vederea confiscării. 

Totodată, specialiştii din cadrul D.S.V.S.A Dâmboviţa au constatat deficienţe privind respectarea normelor sanitar-veterinare, motiv pentru care au aplicat o sancţiune, în valoare de 2000 de lei, conform HG 94/2005.

Poliţiştii au întocmit acte premergătoare cercetării penale faţă de reprezentanţii societăţii, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, faptă prev. şi ped. de art. 9 lit.b din Legea 241/2005. 

 Poliţiştii din cadrul serviciului de investigare a fraudelor, în colaborare cu efective din cadrul structurilor de ordine publică şi poliţie rutieră, au depistat pe strada Nicolae Bălcescu, din Târgovişte, doi bărbaţi în timp ce transportau cantitatea de 2 196 de kilograme de porumb, pentru care nu au putut prezenta documente legale de provenienţă.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că autoutilitara folosită pentru transportul cerealelor nu era înmatriculată.

Poliţiştii au procedat la sancţionarea contravenţională conform art. 14 alin.1 lit e din OUG 93/2009, cu amendă de 3000 de lei, iar întreaga cantitate de cereale a fost ridicată în vederea confiscării.

Pe numele conducătorului auto, poliţiştii au întocmit acte premergătoare cercetării penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. şi ped de art. 85 alin. 1 din OUG195/2002.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu