sâmbătă, 19 octombrie 2013

PIETRARI - NFRACŢIUNI LA REGIMUL ARMELOR ŞI MUNIŢIILOR

Doi bărbaţi sunt cercetaţi pentru infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor


Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Pietrari au desfăşurat o acţiune pe linia verificării respectării prevederilor legale în domeniul armelor şi muniţiilor, ocazie cu care au constatat faptul că un bărbat, de 45 de ani, din comună, deţinător legal de armă de tir, cu aer comprimat, nu a respectat prevederile legale privind depozitarea acesteia.

În fapt, arma a fost depistată într-o anexă de la domiciliul unui bărbat, în vârstă de 32 de ani, rudă a acestuia.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul, de 32 de ani, nu deţinea permis de port armă, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev şi ped de art. 134 din Legea 295/2004.

Pe numele bărbatului de 42 de ani, poliţiştii au întocmit acte premergătoare cercetării penale sub aspectul comiterii infracţiunii prev şi ped de art. 297 din Codul Penal „ nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”.

Totodată, faţă de acesta, s-a luat măsura sancţionării contravenţionale conform art. 129 pct. 11 din Legea 295/2004, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea dreptului de deţinere, port şi folosinţă a armelor pentru o perioadă de 6 luni, conform art. 130 alin 2 lit b din aceeaşi lege.



Peste 290 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţişti

Poliţiştii dâmboviţeni au desfăşurat activităţi specifice, necesare asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În urma acţiunilor, poliţiştii au constatat 10 infracţiuni, din care 4 la regimul circulaţiei pe drumurile publice conform OUG 195/2002, 8 pentru nerespectarea prevederilor Legii 8 / 1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe şi 1 pentru încălcarea normele de convieţuire socială conform Legii 61/1991.

Totodată, poliţiştii au aplicat 293 de sancţiuni contravenţionale.

Dintre acestea, 15 sancţiuni au fost aplicate conform Legii 12/1990 şi 8 la Legea 61/1991.

Acţiunile poliţiştilor au vizat şi prevenirea şi combaterea delictelor silvice, fiind aplicate 4 sancţiuni pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010.

Ca urmare a abaterilor săvârşite, 242 de participanţi la trafic (conducători auto, pietoni) au fost sancţionaţi contravenţional.

De asemenea, poliţiştii rutieri au retras 12 certificate şi 2 plăcuţe de înmatriculare.



RECOMANDĂRI ALE POLIŢIEI DÂMBOVIŢENE PENTRU CONDUCĂTORII AUTO

Pentru ca deplasările în zilele libere din perioada weekendului să se realizeze în condiţii de siguranţă, poliţia dâmboviţeană recomandă conducătorilor auto :

-să respecte regimul legal de viteză, admis pe sectorul de drum pe care circulă;

-să verifice, inainte de a pleca la drum, starea tehnică a autovehiculului; -să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo şi de trafic;

-să efectueze cu atenţie manevra de depăşire, deoarece aceasta reprezintă o cauză de producere a accidentelor rutiere; -să nu utilizeze telefonul mobil în timpul deplasării, iar dacă este necesar acest lucru, să folosească dispozitivul “mâini libere”;

-să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice; consumul de alcool este incompatibil cu activitatea de şofat; -să evite orice altă preocupare ce le-ar putea distrage atenţia în timpul deplasării;

-să acorde atenţie vehiculelor cu tracţiune animală; Conducătorii auto care optează pentru petrecerea sfârşitului de săptămână la o distanţă mare de casă sunt sfătuiţi să-şi fragmenteze deplasările, alternând şofatul cu perioade de repaus, pentru a evita producerea de accidente rutiere pe fondul oboselii.

Recomandări ale poliţiei rutiere pentru pasageri :

- să utilizeze centura de siguranţă ; - să nu distragă atenţia conducătorului auto în timpul şofatului;

- să nu transporte în braţe copii sau animale, în timpul deplasării pe drumurile publice;

Poliţia rutieră vă doreşte drum bun şi fără evenimente rutiere !

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu