marți, 30 iulie 2013

ALERTA IN DAMBOVITA : Scuteristi fara permis,Pericol Public pe sosele !

Poliţiştii au depistat în trafic două persoane, cu vârste cuprinse între 38 şi 56 de ani, în timp ce conduceau mopede, fără a deţine premise de conducere pentru nicio categorie de vehicule



Vineri, 26 iulie 2013, poliţiştii rutieri au oprit în trafic pentru control un moped condus de numitul R.D, de 38 ani, din comuna Gura Şuţii.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Fiind testat cu aparatul etilotest, bărbatul a prezentat o alcoolemie de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, poliţiştii l-au depistat pe numitul D.C., de 56 de ani, din comuna Ulieşti, în timp ce conducea pe raza comunei un moped, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele celor doi bărbaţi, poliţiştii au întocmit dosare penale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchet.

Pentru a preveni implicarea în evenimente rutiere a conducătorilor de mopede, poliţia dâmboviţeană recomandă următoarele :

-purtaţi întotdeauna casca de protecţie; -respectaţi cu stricteţe regulile de circulaţie;

-concentraţi-vă asupra traficului şi nu vorbiţi la telefonul mobil în timpul deplasării; -adaptaţi în permanenţă viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic;

-semnalizaţi orice schimbare a direcţiei de mers şi asiguraţi-vă temeinic înainte de a incepe manevra în sine; -fiţi previzibili şi nu faceţi slalom printre autovehicule, schimbând frecvent banda de circulaţie;

-nu conduceţi sub infleunţa băuturilor alcoolice; -păstraţi o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculele care circulă în faţa dumneavoastră.



Poliţia dâmboviţeană vă informează cu privire la măsurile de prevenire a cazurilor de înec:

Având în vedere temperaturile ridicate din această perioadă, poliţia dâmboviţeană recomandă tuturor cetăţenilor să evite scăldatul în locuri neamenajate, îndeosebi în albia răurilor şi să acorde o mare atenţie copiilor :

 scăldaţi-vă numai în locuri special amenajate, deoarece într-un bazin necontrolat puteţi nimeri în gropi adânci, albia poate fi nămoloasă, cu plante, pietre, iar în râu puteţi fi surprins de curenţii repezi de apă, cu vârtejuri - situaţii ce pot provoca traume, accidente şi chiar moartea;

 urmăriţi comportarea copiilor în apă, nu uitaţi că ei trebuie să se scalde numai sub controlul părinţilor sau altor persoane mature;  dacă nu puteţi înota sau înotaţi rău, nu vă scăldaţi singur şi nu intraţi în apă mai sus de brâu;

 nu vă scăldaţi în stare de ebrietate;  înotând, nu treceţi după pistele de interzicere, nu vă apropiaţi de mijloacele plutitoare, nu vă urcaţi pe geamanduri şi alte mijloace de protecţie;  nu plonjaţi de pe debarcadere, poduri şi alte construcţii, nu practicaţi jocuri cu elemente de plonjare, nu lansaţi semnale false de alarmă;

 nu folosiţi pentru scăldat saltele cu aer, anvelope din cauciuc, scânduri;



În urma unor verificări la o societate comercială, poliţiştii au reţinut în sarcina administratorului 4 infracţiuni

În noaptea de 27/28 iulie 2013, în intervalul orar 22:00- 06:00, poliţiştii dâmboviţeni, în colaborare cu luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale şi inspectori ITM Dâmboviţa, au desfăşurat o razie, ocazie cu care au fost aplicate 27 de sancţiuni contravenţionale, din care 26 pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002, a căror valoare însumează 3.470 de lei şi 1 conform Legii 295/2004, în valoare de 10.000 de lei.

În urma verificărilor efectuate la o societate comercială de pe raza comunei Potlogi, poliţiştii au reţinut 4 infracţiuni în sarcina administratorului, constând în aceea că acesta nu a înregistrat în evidenţele contabile toate veniturile obţinute ca urmare a comercializării de mărfuri în interiorul disco-barului, faptă prevăzută de art.9 lit.b din Legea 241/2005.

Totodată, administratorul a deţinut în vederea comercializării 38 de pachete de ţigarete ce aveau aplicate banderole de marcaj fiscal de Republica Moldova, nerespectând prevederile art. 270 alin.3 din Legea 86/2006 privind Codul vamal.

Poliţiştii au procedat la ridicarea ţigaretelor în vederea continuării cercetărilor.

Numitul Z.M., în calitate de administrator, a difuzat opere muzicale fără acordul titularilor de drept, fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii prev. şi ped. de art. 140 alin.1 lit.a din Legea 8/1996.

De asemenea, acesta a folosit la muncă, fără forme legale, un număr de 7 persoane, sens în care se vor efectua cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii prev. şi ped de art. 264 alin. 3 din Legea 53/2003 privind Codul Muncii.

Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au procedat la sancţionarea contravenţională a numitului Z.M., conform art.129 pct 14 din legea 295/2004, cu amendă de 10.000 de lei, întrucât a depozitat în incita unităţii o armă de tir sportiv, neasigurată conform prevederilor legale.



Poliţiştii rutieri au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor ce se comit în domeniul transportului de mărfuri şi persoane

În perioada 22-28 iulie a.c, poliţiştii rutieri au organizat o acţiune pe raza întregului judeţ, pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor ce se comit în domeniul transportului de mărfuri şi persoane, ocazie cu care au fost oprite în trafic pentru control un număr de 833 de autovehicule.

Ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii rutieri au aplicat 432 de sancţiuni contravenţionale, din care 66 pentru depăşirea limitei legale de viteză, 124 pentru neportul centurii de siguranţă, 28 pentru lipsa documentelor conducătorului auto şi 12 pentru neasigurarea mărfii transportate.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu