marți, 9 iulie 2013

Dâmbovița - Estimari valoare totală a pierderilor în urma grindinei !

Instituția Prefectului Dâmbovița, vă aduce la cunoștință datele ce au fost centralizate la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița, ca urmare a evaluării pagubelor înregistrate în perioada 12-27 iunie 2013.


În acest interval, precipitațiile abundente au condus la producerea a numeroase pagube materiale, distrugerea și avarierea unor obiective de drumuri și poduri, locuințe, anexe gospodărești și utilități publice, determinând disfunctionalități la nivelul localităților afectate.

De asemenea, de-a lungul râurilor Dâmbovița, Ialomița și afluenților săi, s-au înregistrat mai multe sectoare cu degradări majore unde sunt necesare lucrări de amenajare a albiei, regularizare și consolidare a malurilor.

Valoarea totala estimată a pagubelor este de 16.951.000 lei.

Localitățile afectate sunt următoarele: Bărbulețu, Malu cu Flori, Moroeni, Pucheni, Râu Alb, Runcu, Tătărani, Ulmi, Văleni Dâmbovița, Vișinești, Voinești și Vulcana Băi.

In ceea ce privește culturile afectate în urma grindinei, Direcția pentru Agricultură a județului Dâmbovița estimează valoarea totală a pierderilor : 16.516.388,5 lei. Suprafața totală afectată: 2929,32 hectare iar culturile predominante: pomi, legume, porumb, fânete, orz, grâu, cartofi, rapiță.

În vederea remedierii situației privind calamitățile produse în Dâmbovița, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a transmis forurilor de la nivel central (Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice), adrese prin care s-a solicitat sprijin financiar pentru unitățile administrativ- teritoriale afectate.

Biroul de presă

 Dâmbovița - Estimari valoare totală a pierderilor în urma grindinei,Dâmboviţa - Pagube URIAŞE după viituri,

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu