sâmbătă, 31 august 2013

Politia damboviteana asigura linistea la" Zilele Orasului Pucioasa "

În acest week-end, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa va întreprinde toate măsurile necesare, astfel încât manifestările ocazionate de „Zilele oraşului Pucioasa” să se desfăşoare în linişte şi fără evenimente deosebite.


Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa şi Poliţiei Oraşului Pucioasa vor întreprinde măsuri specifice atât pentru asigurarea unui climat de siguranţă, cât şi pentru prevenirea infracţiunilor cu violenţă şi a furturilor, dar şi anticiparea eventualelor riscuri ce pot afecta climatul social în zona lăcaşului de cult şi a locurilor aglomerate în care se desfăşoară manifestări cultural-artistice, cu mare afluenţă de public .

Îndeplinirea misiunilor şi executarea acţiunilor pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice se vor realiza cu sprijinul lucrătorilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa.

Având în vedere că locurile aglomerate constituie un mediu propice de săvârşire a unor fapte de natură contravenţională sau penală, poliţia dâmboviţeană recomandă tuturor cetăţenilor participanţi la festivităţi să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale.

De asemenea, poliţiştii recomandă cetăţenilor adoptarea unui comportament civilizat, respectarea regulilor stabilite de părţile organizatoare şi evitarea consumului în exces de băuturi alcoolice.

Totodată, recomandăm tuturor cetăţenilor să sesizeze poliţiei orice faptă ce contravine legii sau să apeleze 112, număr gratuit pus la dispoziţia acestora.



Poliţiştii au identificat autorii în cazul unor infracţiuni de distrugere

Poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Târgovişte – Biroul Investigaţii Criminale i-au identificat pe numiţii D.S., de 17 ani, P.M., de 19 ani şi C.I., de 18 ani, toţi din localitate, suspecţi în cazul comiterii unor infracţiuni de distrugere.

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti a rezultat că în noaptea de 04/05 iulie 2013, cei trei au distrus prin tăiere anvelopele a trei autoturisme parcate pe raza municipiului Târgovişte.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor trei suspecţi.





Poliţiştii rutieri au acţionat pentru reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora, produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză. Au fost folosite toate echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, din dotare, amplasate în sistem cascadă, fiind aplicate 343 de sancţiuni contravenţionale,

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Dâmboviţa şi ai Formaţiunilor de profil din teritoriu au au acţionat pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză.

Acţiunea a fost cuprinsă în calendarului de activităţi al poliţiilor rutiere europene T.I.S.P.O.L. pentru anul 2013, aceasta desfăşurându-se pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre.

Astfel, au fost depistaţi şi sancţionaţi, cu amenzi în valoare totală de 49 400 lei, 343 conducători auto care au încălcat regulile privind circulaţia pe drumurile publice.

Dintre aceştia, 252 au încălcat regimul legal de viteză. Au fost reţinute 5 permise de conducere, a fost retras 1 certificate de înmatriculare şi au fost constatate mai multe infracţiuni rutiere.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu