joi, 29 august 2013

Pucioasa ~ Biciclist turmentat accidentat !

Biciclist aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, accidentat de un autoturism


Poliția Oraşului Pucioasa a fost sesizată prin apel unic de urgenţă 112, că pe bulevardul Trandafirilor s-a produs un accident de circulație, în următoarele condiţii:

C.G., de 76 de ani, din localitate, în timp ce se deplasa pe bicicletă, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice (0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat), nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers prin viraj la stanga şi a fost acroşat de un autoturism condus în aceaşi direcţie.

Din accident a rezultat rănirea uşoară a numitei C.G.

În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluție legală prin parchet.

CUM TREBUIE PROCEDAT ÎN CAZUL UNUI ACCIDENT DE CIRCULAŢIE DIN CARE A REZULTAT DECESUL SAU VĂTĂMAREA CORPORALĂ A UNEI PERSOANE ?

Şoferul implicat într-un accident din care a rezultat decesul sau rănirea unei persoane trebuie să anunţe imediat producerea accidentului la numărul unic de urgenţă 112 şi să aştepte sosirea echipajului de poliţie şi a ambulanţei.

ATENŢIE :

Părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei ori a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, precum şi modificarea sau ştergerea urmelor accidentului de către conducătorul oricărui vehicul angajat într-un astfel de accident de circulaţie constituie infracţiune şi se pedepseşte conform prevederilor legale (art.81 din O.U.G. nr. 195/2002) cu închisoare de la 2 la 7 ani.

În cazul în care victima refuză să considere evenimentul petrecut un accident de circulaţie şi pleacă de la faţa locului înainte de sosirea organelor de poliţie, şoferul trebuie să se prezinte la unitatea de poliție cea mai apropiată pentru declararea împrejurărilor producerii evenimentului.

În situaţia în care conducătorul auto nu îndeplineşte această cerinţă şi ulterior victima se va prezenta la o unitate medicală sau organele de poliţie pentru a declara producerea accidentului de circulaţie, conducătorul auto implicat în eveniment va fi cercetat pentru săvârşirea infracţiunii menţionate anterior.



• Conducătorul unui moped, depistat de poliţişti fără permis de conducere!

Poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Moreni l-au depistat pe numitul N.G., de 22 de ani, din comuna Ştefăneştii de Jos, judeţul Ilfov, în timp ce conducea un moped, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Pe numele acestuia, poliţiştii au întocmit dosar penal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie propusă soluţie legală prin Parchet.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu