vineri, 6 septembrie 2013

FIENI ~ MORENI ~ GAESTI - Transport ilegal de porumb !

TRANSPORTATORII DE CEREALE ŞI PRODUSE DE PANIFICAŢIE, ÎN ATENŢIA POLIŢIŞTILOR DÂMBOVIŢENI !


3500 de kilograme de cereale transportate ilegal, au fost ridicate în vederea confiscării de către poliţişti !

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Fieni, au acţionat pe raza de competenţă, pe linia verificării legalităţii transportului de cereale.

În cadrul acestei acţiuni, poliţiştii au depistat pe DN 71, un bărbat, de 32 de ani, din comuna Mihăileşti, judeţul Giurgiu, în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de 3500 de kilograme de porumb, fără a deţine documente legale de provenienţă şi transport.

Poliţiştii au procedat la sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 3000 de lei, iar întreaga cantitate de cereale a fost ridicată în vederea confiscării.



Sancţiuni contravenţionale în valoare de 7000 de lei, aplicate de poliţiştii găeşteni transportatorilor de produse de panificaţie !

În urma unei acţiuni desfăşurate pe linia verificării legalităţii transportului de produse de panificaţie, poliţiştii găeşteni au depistat mai mulţi conducători auto în timp ce transportau produse de panificaţie, fără documente legale.

Poliţiştii au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale, a căror valoare însumează 7000 de lei şi au ridicat în vedrea confiscării produse de panificaţie în valoare de 120 de lei.



Urmărit naţional, depistat de poliţiştii rutieri !

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Moreni-Formaţiunea Rutieră au oprit în trafic pentru control un autoturism, în interiorul căruia a fost identificat ca pasager numitul N.I., de 20 de ani, din comuna Filipeştii de Pădure, jud. Prahova.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că pe numele tânărului a fost emis de Judecătoria Câmpina un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Tânărul a fost predat poliţiştilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova în vederea continuării cercetărilor.



Poliţiştii au reţinut un bărbat, pe numele căruia exista un mandat de executare a pedepsei închisorii

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Cornăţelu au reţinut şi depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, un bărbat, din localitate, faţă de care Judecătoria Răcari a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii, fiind condamnat la executarea unei pedepse de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.



POLIŢIA DÂMBOVIŢEANĂ ACŢIONEAZĂ PENTRU COMBATEREA SUSTRAGERILOR DE MATERIAL LEMNOS, ÎN CADRUL PROIECTULUI „SCUTUL PĂDURII 2013!

Poliţiştii acţionează zilnic, în vederea prevenirii şi combaterii delictelor silvice şi organizează acţiuni comune de verificare în trafic a transportatorilor de material lemnos

Prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional în sectorul silvic constituie o preocupare majoră a Poliţiei Române, în perioada 01 mai -31 decembrie 2013, fiind desfăşurat la nivel naţional proiectul „Scutul Pădurii 2013”.

La nivel judeţean, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice s-a constituit un plan de măsuri cu implicarea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Direcţia Silvică Dâmboviţa, Garda Naţională de Mediu- Comisariatul Judeţean, Garda Financiară, Autoritatea Naţională a Vămilor- Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Dâmboviţa .

Proiectul are ca scop combaterea faptelor ilegale asociate din tăierea arborilor, circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea materialului lemnos, apărarea fondului forestier naţional, a integrităţii acestuia şi asigurarea unor condiţii de piaţă corecte prin eliminarea produselor de provenienţă ilicită şi a evaziunii fiscale, precum şi protecţia mediului înconjurător.

În perioada 01-04 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Târgovişte şi Secţiei nr. 7 Poliţie Rurală Fieni, au desfăşurat pe raza de competenţă, acţiunii pe linia prevenirii şi combaterii sustragerilor de material lemnos, ocazie cu care au fost oprite în trafic pentru control 38 de autovehicule.

În cadrul acestor acţiuni, poliţiştii au aplicat 7 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2012, a căror valoare totală însumează 8000 de lei.

Totodată, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 17 mc material lemnos, transportat fără documente legale de provenienţă.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu