joi, 19 septembrie 2013

Inspectoratul de Poliţie Dâmboviţa se leapădă de corupţi!

Inspectoratul de Poliţie Dâmboviţa se leapădă de corupţi! Cel puţin aşa îţi doreşte noul şef al instituţiei, comisarul şef Danil Zepişi. 

Până atunci însă, pe fir au intrat procurorii DIICOT care au şi trecut la curăţenia de toamnă!

Trei poliţişti şi un jandarm au fost reţinuţi după ce procurorii le-ar fi dovedit vinovăţia.

Cei patru sunt acuzaţi că au făcut afaceri necurate cu produse petroliere, protejaţi de haina statului.

Prejudiciul se ridică la 1, 2 milioane de lei, spun anchetatorii.

În total, în afacerea cu iz de petrol ar fi fost implicate şapte persoane.

Reprezentanţii IPJ Dâmboviţa şi cei ai Jandarmeriei Dâmboviţa nu au scos niciun cuvânt despre arestările celor patru suspecţi.

Cei de la DIICOT au emis însă un comunicat de presă pe care îl redăm integral:"Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Dâmboviţa au procedat la destructurarea unui grup infracţional, constituit din 7 persoane, dintre care 3 agenţi de poliţie şi un ofiţer de jandarmi, specializat în săvârşirea infracţiunii de furt cu consecinţe deosebit de grave.

În acest sens, la data de 18 septembrie 2013, în cauză au fost efectuate un număr de 8 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Dâmboviţa şi Prahova, la locuinţele membrilor grupării.

Din cercetările efectuate în cauză se conturează suspiciunea rezonabilă că inculpaţii au sustras conducte magistrale de transport produse petroliere amplasate în judeţul Dâmboviţa.

Activitatea infracţională a fost sprijinită de către 3 inculpaţi, agenţi de poliţie deţinând funcţia de şef de post în cadrul I.P.J. Dâmboviţa, suspectaţi că au asigurat sprijin inculpaţilor pentru a nu fi depistaţi în timpul săvârşirii furturilor şi un ofiţer de jandarmi din cadrul I.J.J. Dâmboviţa, suspectat că a furnizat inculpaţilor informaţii privind traseul şi orarul patrulelor mobile care asigurau paza conductelor de transport produse petroliere.

În această modalitate, se reţine că membrii grupării au cauzat un prejudiciu de aproximativ 1.200.000 de lei.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reţinerea pentru 24 de ore a 7 inculpaţi şi vor solicita instanţei de judecată arestarea preventivă a acestora pentru 29 de zile.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi Inspectoratului de Poliţie al judeţului Dâmboviţa şi lucrătorilor din cadrul Inspectoratelor Judeţene de Jandarmi Dâmboviţa şi Prahova.

Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Judeţean de Informaţii şi Protecţie Internă Dâmboviţa.

Facem precizarea că faptele inculpaţilor sunt analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie."

sursa - DIICOT

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu