sâmbătă, 21 septembrie 2013

Campanii in scolile din judetul Dâmboviţa :Cât de importantă este sănătatea orală

Cariile dentare şi afecţiunile gingivale sunt boli larg răspândite în rândul populaţiei.

Neglijate şi netratate la timp, ele pot influenţa negativ starea de sănătate a întregului organism. De aceea prevenţia apariţiei afecţiunilor orale este un pas esenţial pentru a avea un organism sănătos.

Pentru aceasta, acţiunile de prevenţie şi profilaxia individuală realizată de către medicul dentist sunt la fel de importante ca şi activitatea de conştientizare a populaţiei asupra necesităţii adoptării unui comportament activ în scopul menţinerii sănătăţii orale.

Comportamentele sănătoase se învaţă de la vârstele cele mai mici, de aceea rolul familiei în educaţia pentru sănătate este primordial.

Cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii Orale, care este celebrată în fiecare an la data de 12 septembrie, se desfăşoară campania de informare a populaţiei privind sănătatea orală. Perioada de desfăşurare a campaniei pentru anul acesta este 12-30 septembrie 2013, cu mesajul: Dinţi sănătoşi pentru un organism sănătos. 

Scopul campaniei Peste păstrarea sănătăţii orale prin adoptarea comportamentelor sănătoase în special în familie dar şi la nivelul comunităţii. Sensibilizarea părinţilor privind importanţa cariei dentare la copii şi informarea acestora asupra metodelor eficiente de prevenţie constituie un pas important pentru formarea deprinderilor sănătoase şi evitarea tratamentelor costisitoare de mai târziu.

În vederea realizării acestor obiective se va avea în vedere diseminarea de informaţii privind afecţiunile orale şi factorii de risc care contribuie la producerea acestora şi transmiterea de recomandări pentru populaţie în vederea menţinerii sănătăţii orale. 

În această perioadă DSP Dâmboviţa prin compartimentul evaluarea şi promovare 

a sănătaţii derulează activităţi de informare-educare-comunicare în şcoli şi grădiniţe din judeţul Dâmboviţa. 

Întocmit,

Psih. Ivona Niţă

Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu